5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 92.
Slide
images/gara_header_bejarat.jpg
images/gara_headee_2.jpeg
images/gara_etterem2.jpg
images/gara_szoba.jpg
images/gara_wellness.jpg
images/gara_klubszoba.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

.

A Thermal Hotel Gara bizonytalan ideig bezár

Kedves vendégeink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Themal Hotel Gara a jelentősen megnövekedett energiaköltségek miatt bizonytalan ideig kénytelen bezárni.

A szálloda az utóbbi időben számos felújításon esett át és a tervek között szerepelt további energiahatékonysági és modernizálási beruházások is, de sajnos az elszabaduló energiaárak a szállodát bezárásra kényszerítették.

Kérjük Önöket, hogy figyeljék híreinket, maradjanak kapcsolatba szállodánkkal , mert szeretnénk, ha  a Thermal Hotel Garában újra találkozhatnánk.

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget és bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk vendégeink között üdvözölni Önöket.

A Thermal Hotel Gara  vezetősége

Bucsa Helytörténeti Múzeum

A Múzeum 2008-ban jött létre s azóta folyamatosan bővülnek a bemutatható szerszámok, eszközök, használatit tárgyak állománya. Értéket képvisel minden egyes kiállítási tárgy, hiszen a régmúltat hozza közelebb hozzánk, ugyanakkor felidézhetjük az elmúlt időszakok minden egyes pillanatát.

A Helytörténeti Múzeum nagytermében látványos az az oromzat, amelyet sikerült az enyészettől s az eltüzeléstől megmenteni. A "Napsugaras" oromzat egy kicsit utal a pogány világ napimádatára, de mindenféleképpen mutatja azt, hogy az egyszerű parasztember is szerette otthonát kívül és belül széppé tenni.

Csontvázlelet az 1200-as évekből:
Az 1988-ban végzett ásatások során Máriamajorban több sírhely is feltárásra került. Az egyik leletet a régészek itt hagyták, így most a látogatók közelebbről is szemügyre vehetik egyik őslakosunkat.

A mezőn használt eszközök szerszámok is helyet kaptak a Múzeumban. Ezeket megismerve tapasztalhatjuk, hogy nem is volt olyan könnyű a földművesek munkája. Ugyanakkor láthatjuk azt is, mennyire ötletes és minőségi volt az a szerszám, amelyet nap mint nap használni kellett.

A fazekasmesterek által készített kancsók, köcsögök, tálak, tányérok ott voltak a konyhák, és az éléskamrák polcain. Minőségük, szépségük a mesterek szépérzékét és szaktudását dicsérik. Kiváló hőtároló képességük miatt jó szolgálatot tettek a nyári hőségben az ételek, italok vagy tejtermékek tárolásakor. A konyhai munkák eszközeként találkozhatunk mozsarakkal, darálókkal, reszelőkkel, fateknőkkel.

Bucsán a földművesek mellett kereskedők, iparosok is szép számmal éltek. A kovácsok, szíjgyártók, kerékgyártók, fodrászok, szatócsok, és még számtalan mesterség képviselői mind-mind hozzátartoztak a rohamosan fejlődő településhez. Nélkülük bizony nem lett volna teljes az itteni élet.

A szórakozás egyik tárgyi emléke az a vetítőgép, amely évtizedeken keresztül a Bucsai Kossuth (Mozgó) Mozi látogatóit szórakoztatta. Szép emlékek fűződnek hozzá, hiszen sok-sok kalandfilm, szerelmes film, vígjáték, vagy éppen dokumentum film került általa a vetítővászonra.

A "vörös kakas", vagyis a tűzvész nagyon nagy károkat okozhat a házaknál és a földeken is, itt főleg nyári időszakban, a cséplések során. A helyi tűzoltó egylet 1928-ban alakult meg. (A zászlón tévesen szerepel az 1929-es évszám!) Az önkéntes tűzoltók szerepe igencsak fontos volt az egész faluközösség számára. A Múzeumban a jegyzőkönyvek, kitüntetések, oklevelek mellett ott van az 1964-ben készített egységzászló, melyet nagyobb rendezvényekre mindig magukkal vittek a tűzoltók.

Nyiltvatartás infó
Az információk tájékoztató jellegűek, melyek folyamatosan változhatnak. Kérjük vegye figyelembe a Forrás*-nál megjelölt infomációkat és ha szükséges, tájékozódjon a szolgáltatás fent feltüntetett weboldalán.
Igényeknek megfelelően, előzetes egyeztetés alapján

Forrás: https://bucsa.kornyeke.hu/helytorteneti-muzeum-Bucsa-8931

Thermal Hotel Gara bemutatkozás

Szállodai információk

Bejelentkezés 14:00 órától

Kijelentkezés 10:00 óráig

Reggeli 7:00-10:00

Svédasztalos ebéd 12:00- 15:00

Félpanziós vacsora 18:00 - 21:00

WiFi a szálloda teljes területén.

Parkolás a szálloda előtt.

Vendégtájékoztató (Letölthető pdf)

SZÉP kártyát elfogadunk

Hírlevél felíratkozás

Adja meg email címét a hírlevélre való feliratkozáshoz.