5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 92.
Slide
images/gara_header_bejarat.jpg
images/gara_headee_2.jpeg
images/gara_etterem2.jpg
images/gara_szoba.jpg
images/gara_wellness.jpg
images/gara_klubszoba.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

.

A Thermal Hotel Gara bizonytalan ideig bezár

Kedves vendégeink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Themal Hotel Gara a jelentősen megnövekedett energiaköltségek miatt bizonytalan ideig kénytelen bezárni.

A szálloda az utóbbi időben számos felújításon esett át és a tervek között szerepelt további energiahatékonysági és modernizálási beruházások is, de sajnos az elszabaduló energiaárak a szállodát bezárásra kényszerítették.

Kérjük Önöket, hogy figyeljék híreinket, maradjanak kapcsolatba szállodánkkal , mert szeretnénk, ha  a Thermal Hotel Garában újra találkozhatnánk.

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget és bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk vendégeink között üdvözölni Önöket.

A Thermal Hotel Gara  vezetősége

Sárréti Közérdekű Muzeális Gyűjtemény - Szeghalom

Szeghalom az egykori Sárréti táj települése, a vizek birodalmának szülötte. Népessége a folyószabályozások előtti környezettel harmóniában alakította életmódját és gazdálkodását. Tevékenységét a nagyállattartó életmód, a halászat, pákászat, és az akkor még lényegesen kisebb földterület megművelése jellemezte.A fő hangsúly a szilaj állattartáson volt, mivel a vizek mocsaras jellegükből adódóan csakúgy, mint az utak, nagyobb mennyiségű áru vagy termény szállítását nem tették lehetővé. Az ellenálló tájfajták, azonban saját lábukon győzték le ezt az akadályt.Az 1800-as évek közepétől a régi Sárrét megváltozott. Legelső sorban a vizeket zabolázták meg, és a megváltozott tájjal együtt megváltozott az emberek életmódja is. A település lakosai által egyre nagyobb mennyiségben megtermelt gabonát főleg száraz- és vízimalmok, elvétve szélmalmok őrölték meg.
 
A félvad állatállomány is lassacskán jászolhoz szelídült.Az eddig csekély jelentőséggel bíró iparosság, ha igen szerény körülmények közt is, de gyarapodásnak indult. Az 1700-as évek közepére kialakult a helyi és környékbeli igényeket kiszolgáló céhes ipar.  Az 1800- as években és később is az iparosok száma nagyon lassan de folyamatosan nőtt és az itt élő kereskedők száma is lassan emelkedett. Még is azt mondhatjuk, a terület fő meghatározója az agrárium marad.Az 1800-as évek második felétől, a folyószabályozásokat követően, a szántóföldi növénytermesztés és az istállózó állattartás szerepe egyértelműen uralkodóvá lett a terület mezőgazdaságában. Ezzel párhuzamosan elindult a paraszti gazdálkodás lassú korszerűsödése is, megjelennek az első gépek.Szeghalom helyi ipara a XX. század első évtizedeiben kezdett valamelyest fejlődni.
 
A kiállítások a tárgyi egységei a fenti néprajzi és történeti folyamatok bemutatását célozzák:

 

Thermal Hotel Gara bemutatkozás

Szállodai információk

Bejelentkezés 14:00 órától

Kijelentkezés 10:00 óráig

Reggeli 7:00-10:00

Svédasztalos ebéd 12:00- 15:00

Félpanziós vacsora 18:00 - 21:00

WiFi a szálloda teljes területén.

Parkolás a szálloda előtt.

Vendégtájékoztató (Letölthető pdf)

SZÉP kártyát elfogadunk

Hírlevél felíratkozás

Adja meg email címét a hírlevélre való feliratkozáshoz.